• banner image 3
  • Banner Image 2
  • Banner Image 1
Butterfly

Aanraking vanuit respect

Liefdevolle en respectvolle aanraking is net zo noodzakelijk voor de ontwikkeling als zuurstof en voedsel

Cursus

Cursus volgen? Schrijf je in en leer alle ins en out’s van de baby- massage. Nu in Breda en omstreken. Neem vrijblijvend contact op voor mogelijke data. De cursus is bij jullie thuis zodat Papa's ook de mogelijkheid hebben om mee te doen.

IAIM

advert

 

 
 
 

    De International Association of Infant Massage (IAIM)

 

De IAIM is de grootste en oudste wereldwijde vereniging die zich uitsluitend bezighoudt met babymassage. De stichting is het werk van Vimala Schneider McClure die in de vroege jaren ’80 vrijwilligerswerk ging doen in een weeshuis in India. Daar raakte zij onder de indruk van jonge en arme moeders die hun baby’s liefdevol masseerden terwijl zij hen toezongen.

Ondanks de basale materiële ontberingen waren de kinderen  vrolijk en blij. Voor Vimala werd hierdoor duidelijk dat aanraking een cruciale rol speelde.

Eenmaal thuis combineerde zij haar ervaringen uit India, haar kennis van de Zweedse massage met de beginselen van yoga en voetreflex massage in een eenvoudige en toepasselijke vorm voor baby’s.

Intussen is haar initiatief uitgegroeid tot een internationaal verband met activiteiten in meer dan 40 landen wereldwijd, waarin docenten de kunsten van de babymassage aan ouders leren.

 

Het doel van de IAIM is het bevorderen van

verzorgende, liefdevolle aanraking en communicatie door middel van

opleidingen, onderwijs en onderzoek,

zodat ouders, verzorgers  en kinderen geliefd, gewaardeerd en gerespecteerd zijn

in de hele wereldgemeenschap.’